dijous, 5 de novembre del 2020

ELEGIM EL NOM PER LA NOSTRA CLASSE

 L'elecció del nom de la classe sorgeix com una necessitat per tenir una identitat i un nom de grup. El procés ens ha permès coneixer-nos millor els uns als altres i també sentir que formam part d'un grup (el grup-classe).

Començam coneguent primer el nom de les altres classes d'infantil: en petit grup anam a visitar les altres classes per preguntar-lis el seu nom (sempre mantenint les distàncies).










Quan arribam a classe ho anotam a la pissarra per després compartir-ho amb la resta de companys. Així coneixem els noms de les classes dels nostres companys d'infantil: "investigadors i investigadores de la mar", "sargantanes", "colors" i "prínceps, princeses i flamencs".

Feim les nostres propostes de noms en una conversa de classe:

A partir d'aquí demanam la col.laboració a les famílies per aportar materials relacionats amb la proposta que més ens agrada a cadascú.

 Éric ens du els 4 llibres de monstres que tant li agraden, els llegim a classe i ens permeten treballar diferents conceptes molt interessants: la diversitat i el respecte a les diferències (tots som diferents), els nostres superpoders (la mestra també ens diu què se'ns dóna molt bé fer a naltros, quin és el nostre superpoder), el reciclatge i respecte al medi natural (aprofitam per presentar les papereres per reciclar paper i plàstic), etc.


Tiana ens du caragols, que deixam a l'espai de natura i experimentació, Vera ens du informació sobre les sargantanes i Vitto ens fa un collage amb les nostres fotos de superherois.



Alicia té moltes ganes de ser la classe de l'Arc de Sant Martí i decidim experimentar amb els colors: buscam els colors de l'Arc de Sant Martí mesclant els colors primaris (blau, groc i vermell) i ens queda aquest mural tan xul.lo (amb verd, taronja...)!!!




A través de les propostes de noms per la classe hem fet moltes activitats i ens hem conegut millor: hem fet dinàmiques on cadascú havia de dir el seu color, animal, joguina... preferits.

Per tal d'intentar arribar a un acord, classificam les propostes i buscam aspectes en comú. Ens adonam que hi ha noms de personatges de contes, noms d'animals, noms de joguines i l'Arc de Sant Martí té els colors en comú amb Elmer i els monstres. Provam de fer un simulacre de votació posant el nostre nom a una de les opcions, però ens adonam que estam molt repartits... Perquè tothom es senti identificat amb el nom necessitam el consens!



Per això buscam i llegim contes on surtin animals, joguines, l'arc de Sant Martí...


I així arribam a l'acord que serem LA CLASSE DELS CONTES, perquè dins la classe dels contes cadascú pot ser el seu personatge preferit: un Arc de Sant Martí, un pirata, una princesa, una sirena, una pilota, una sargantana, un hipopòtam... D'aquesta manera, queda recollida la identitat de cadascú dins del grup.

Per tal de fer un cartell que ens identifiqui com LA CLASSE DELS CONTES, ens iniciam en la recerca d'imatges per internet escrivint el nom del que cadascú vol ser (princesa, pirata...) i triam una imatge pel nostre cartell.








Per acabar, demanam a les famílies que cada infant dugui el seu conte preferit o un conte on surti el seu personatge preferit i cada dia contam un conte dels que duim de casa.



Luca ens du un conte molt especial que va fer la seva mamà per ell per treballar la motricitat i l'expressió corporal: mentre na Marga llegeix el conte anam dramatitzant i fent un circuit per la classe fent el que explica el conte. És molt divertit!!!



Els contes ens agraden molt!!! Continuarem immersos al món de la fantasia durant molt de temps!!!!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada