JOCS DE SEMPRE I PER SEMPRE

El fil conductor de 5 anys són "Els jocs de sempre i per sempre": a classe aprenem jocs de taula i amb les famílies jocs tradicionals de quan eren petits.

D'aquesta manera, a més de lògica-matemàtica, treballam la cohesió de grup, el respecte dels torns i les normes o regles, la tolerància a la frustració quan perdem, les relacions amb els iguals, el consum responsable (aprenem a jugar sense joguines)…

Les famílies us heu d'apuntar a la graella que hi ha a la porta de l'aula. Els DIMECRES A LES 9H us convidam a venir a classe a ensenyar-nos un joc tradicional.

Hem introduit els jocs tradicionals a partir d'una conversa sobre el que volem demanar aquest Nadal en la carta als Reis Mags o Papa Noel: quasi tot són joguines. Conversam sobre com juguen els nens i nenes de l'escola de Nicaragua, que no tenen quasi joguines, i com jugaven els nostres pares i güelos quan eren petits. Acordam convidar a les famílies a ensenyar-nos jocs tradicionals per aprendre a jugar sense joguines, "aprendre a perdre"...

LUCA: XAPES

La família de Luca ens ha presentat un joc on s'usa un material de rebuig: les xapes!!! Ens ha agradat molt!!
OLIVIA LOZANO: SAMBORI/XARRANCA/XINGA
La mamà d'Olivia L. ens ha presentat un joc que es coneix amb diferents noms i al qual tothom hi hem jugat alguna vegada: Sambori, o Xarranca o, com es coneix a Eivissa, Xinga.


DANTE: CONILLETS A AMAGAR
La família de Dante ens ha ensenyat la cançó de "Conillets a amagar" per jugar al joc d'amagar-se i ens ho hem passat molt bé.

ALMA
Hem après a jugar al mocador amb la mamà d'Alma. Primer ens hem assignat un número cada equip i després hem inciat el joc. Ha esset una bona oportunitat per parlar de la frustració i de la importància de la participació cada membre de l'equip. I ha esset molt divertit!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada