JOCS DE SEMPRE I PER SEMPRE

El fil conductor de 5 anys són "Els jocs de sempre i per sempre": a classe aprenem jocs de taula i amb les famílies jocs tradicionals de quan eren petits.

D'aquesta manera, a més de lògica-matemàtica, treballam la cohesió de grup, el respecte dels torns i les normes o regles, la tolerància a la frustració quan perdem, les relacions amb els iguals, el consum responsable (aprenem a jugar sense joguines)…

Les famílies us heu d'apuntar a la graella que hi ha a la porta de l'aula. Els DIMECRES A LES 9H us convidam a venir a classe a ensenyar-nos un joc tradicional.

Hem introduit els jocs tradicionals a partir d'una conversa sobre el que volem demanar aquest Nadal en la carta als Reis Mags o Papa Noel: quasi tot són joguines. Conversam sobre com juguen els nens i nenes de l'escola de Nicaragua, que no tenen quasi joguines, i com jugaven els nostres pares i güelos quan eren petits. Acordam convidar a les famílies a ensenyar-nos jocs tradicionals per aprendre a jugar sense joguines, "aprendre a perdre"...

LUCA: XAPES

La família de Luca ens ha presentat un joc on s'usa un material de rebuig: les xapes!!! Ens ha agradat molt!!
OLIVIA LOZANO: SAMBORI/XARRANCA/XINGA
La mamà d'Olivia L. ens ha presentat un joc que es coneix amb diferents noms i al qual tothom hi hem jugat alguna vegada: Sambori, o Xarranca o, com es coneix a Eivissa, Xinga.


DANTE: CONILLETS A AMAGAR
La família de Dante ens ha ensenyat la cançó de "Conillets a amagar" per jugar al joc d'amagar-se i ens ho hem passat molt bé.

ALMA: EL MOCADOR
Hem après a jugar al mocador amb la mamà d'Alma. Primer ens hem assignat un número cada equip i després hem inciat el joc. Ha esset una bona oportunitat per parlar de la frustració i de la importància de la participació cada membre de l'equip. I ha esset molt divertit!!

TIANA: L'ARANYA

Amb la mare de Tiana aprenem a jugar a l'aranya. Ens encanta!!

CHLOE: PETECA

Amb la mare de Chloe coneixem un joc típic de Brasil: la peteca. Primer l'hem de fer, amb un globus, farina i plomes, i després hi jugam fent llençaments.

LEO FONS: BALETES (CANICAS)

Aquesta setmana hem après a jugar al "Gua" amb les baletes. La família de Leo ens ha explicat els diferents reptes que hem d'aconseguir fins arribar a ficar la baleta al forat. Leo ens ha regalat una baleta a cadascú.LEO AGÜES: LA COMBA

Amb la mamà de Leo hem après diferents maneres de jugar amb la corda: la serp, el rellotge, la barqueta, la comba... Se'ns dóna molt bé!!!HUGO: LA BOMBA

El papà d'Hugo ens ha ensenyat a jugar a la bomba amb una pilota. Ens ho hem passat molt bé!!
VITTO: POSAR LA COA AL BURRO

La família de Vitto ens ha presentat el joc de posar al coa al burro a partir d'un conte. Ens ha deixat el burro per l'escola i l'hem aprofitat per fer teatre!!
MARIAM: KIRO
La mamà de Mariam ens ha ensenyat un joc tradicional del Marroc; Kiro. És un joc de punteria.


AXEL: MARCO POLO
La mamà d'Axel ens va convidar a jugar a Marco Polo, un joc tradicional que alguns ja coneixien i que els agrada molt.

OLIVIA TUR: CADIRES MUSICALS

El papà i la mamà d'Olivia ens han convidat a jugar al joc de les cadires amb música, però quan s'atura la música tothom ha de seure, encara que faltin cadires!!!

ÉRIC: "ZAPATILLA POR DETRÁS"

Amb el papà i la mamà d'Éric ens hem divertit amb el joc de "Zapatilla por detrás".ALICIA: BALÓN PRISIONERO

Amb la família d'Alicia hem jugat a un joc que fomenta el treball en equip: Balón prisionero. Ens ha agradat molt!!

ALEXANDRU: RAYUELA

Amb la mamà d'Alexandru hem fet un dels seus jocs preferits, la rayuela, o xinga, o sambori.


SAMUEL
VERA: EL RATÓN Y EL GATO
Amb la mamà de Vera hem après a jugar a aquest joc cantant la cançó. Ens agrada tant ser gat com ser ratolí!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada