dilluns, 12 de juny del 2023

ANAM D'ACAMPADA!!!!

Ja acabam educació infantil i com a acomiadament feim una activitat molt especial: ens n'anam d'acampada!!! Però això cal una preparació, i per això des d'unes setmanes abans començam a fer activitats relacionades amb l'acampada.

Un dia ens trobam una sorpresa a classe: una tenda de campanya, amb un sac de dormir, una cistella amb utensilis de picnic i una motxila plena de contes. Introduim així el projecte de l'acampada.

Tot aquest material es queda a classe per fer joc simbòlic: jugam a que feim una acampada. I anam llegint els contes de la motxila, que estan també relacionats amb el tema.

Però l'acampada produeix diferents emocions: il.lusió, angoixa, nervis, alegria... Compartim aquestes emocions i posam dins els nostres pots d'emocions la  nostra moneda, segons com ens sentim.


L'acampada també ens porta a fer treball matemàtic i d'escriptura. Si som 19 infants a classe i a cada tenda caben 5 infants i una mestra, quantes tendes necessitam? Feim els càlculs en petit grup amb material manipulable, paper i llapis i després compartim les estratègies que hem fet servir per calcular-ho. Hem de posar paraules al procés realitzat.


Escrivim també els noms dels companys/es amb els que ens agradaria dormir a la tenda. Primer ho feim sense el model al davant i després comprovam amb el model per corregir l'escriptura dels noms si hi ha alguna errada.

Amb aquestes llistes les mestres formen els grups de les tendes tenint en compte que hi hagi al menys un dels infants que hem triat. Feim una dinàmica amb la classe de la lava per conèixer els grups: hem de completar les peces del puzzle per trobar els companys, després feim un cartell amb un nom de grup que triam entre tots i totes i un dibuix representatiu. Això ens ho emportam a l'acampada. Hi ha també un grup amb les nenes que no van a l'acampda.També necessitam escriure per fer la llista de tot el que ens hem d'endur a l'acampada. Primer en petit grup pensam quines coses necessitarem, després ho posam en comú i entre tots i totes feim una llista molt completa!! Arriba el moment d'escriure: algunes coses les escriu na Marga i altres les escrivim naltros en petit grup. Aquesta llista ens l'enduim a casa per quan preparem les coses consultar-la.
Calculam també en petit grup el preu de l'acampada, que són 40€, i buscam diferents maneres de pagar 40€ amb billets de 10€ i de 20€. També posam en comú les diferents maneres que hem trobat.


Na Jésica ens ensenya fotos i ens explica coses de l'acampada, que ella va fer el curs passat.


Amb la mamà d'Hugo feim atrapasomnis, que ens ajudaran a dormir millor i somiar coses polides a l'acampada.Venen a fer-nos una xerrada sobre alimentació saludable i aprofitam també per analitzar el menú de l'acampada: és saludable? La nostra conclusió és que ho és a mitges, hi ha coses saludables i altres que no ho són gaire.


Entre tots els contes que llegim, n'hi ha un, El fil invisible, que ens ajuda a entendre que seguim units a les persones que estimam encara que no estiguem amb elles. Arrel del conte decoram un sobre i ens l'enduim a casa per posar-hi les besades de la família, que obrirem a l'acampada.En Leo Fons també ens du un llibre d'un barruguet que anam llegint un poc cada dia i que ens resulta molt apropiat, ja que a l'acampada també hi ha un barruguet!!!!


Arriba el gran dia!!!!!
Primer anam a la platja de Sa Caleta.


Després anam caminant fins al camping de Cala Jondal.Anam a dinar, rentam els nostres plats, i després ens esperen en Marc i n'Angela, els monitors que ens han preparat moltes activitats.
Ens expliquen que hi ha un barruguet que si no li donam pa i formatge ens empiparà... Feim uns tallers: un collage del barruguet i pintam i decoram unes camisetes.Mirau què polides ens han quedat!!!


Després de berenar ens han preparat una gimcana: hem d'aconseguir els ingredients i els utensilis per fer pa i per fer formatge pel barruguet. Hem de passar diferents proves: buscar pistes, endevinetes, jocs...


Ja estam molt cansats i arriba l'hora de dutxar-se, posar-se el pijama, sopar, rentar-se les dents i anar a la tenda.
Obrim els sobres amb les nostres besades, contam alguns contes i posam música suau per dormir.


Al matí ens esperen més sorpreses... Després de recollir, esmorzar i netejar tornen en Marc i n'Angela i ens fan jocs d'aigua.Esmorzam un poc més i feim jocs tradicionals i jocs de cartes mentre esperam l'autobús.


Tornam molt cansats, però molt contents!!!!

Ja a l'escola, avaluam l'acampada i compartim les nostres experiències amb les companyes que no varen venir. Posam nom a les emocions que hem sentit, tant els que hem anat a l'acampada com els que no. I després dibuixam el que més ens ha agradat i el que menys.


AQUÍ TENIU L'ENLLAÇ A TOTES LES FOTOS: https://photos.app.goo.gl/w2BQUsWQZHsZhwJH9 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada