PROJECTE D'IDENTITATS

 PROJECTE D'IDENTITATS DELS SUPERHEROIS I SUPERHEROÏNES ESTELARS CURS 20-21:

https://3anyscsajoveria.blogspot.com/search/label/Projecte%20d%27identitats

PROJECTE D'IDENTITATS DE LA CLASSE DELS CONTES CURS 20-21

Amb el projecte d'identitats pretenem conèixer-nos millor els uns als altres i a naltros mateixos i fer-nos conscients de com hem crescut amb el pas del temps, això ho feim amb la participació de la família. En aquesta pàgina podreu anar veient cada setmana la història del nom i les activitats que hem fet amb cada infant.


ALEXANDRUEl nom d'Alexandru el va elegir la seva mamà i significa "guerrer".


Alexandru ens va dur com a sorpresa un autobús, perquè li agraden molt els autobusos. Vàrem fer un joc per endevinar-ho pel tacte.

El papà d'Alexandru es diu Ionel i la seva mamà Anisoara. A Alexandru li agraden molt els autobusos, la piscina i la mar, anar en bici, el parc, els animals i la música.

La classe dels contes i els seu pares pensam que Alexandru és un nen alegre, bo, simpàtic, "carinyós", té molta memòria, sap anar en bici molt ràpid i juga molt bé a la cuineta.

Alexandru ens va ensenyar el seu àlbum de fotos i el vàrem medir; hem vist que ha crescut molt!

AXEL
La família d'Axel va elegir el seu nom perquè era poc usual i té un significat bonic, significa pare de la pau.

Axel ens va dur com a sorpreses les seves joguines preferides.

Ens va ensenyar els seus àlbums de fotos i el vàrem medir, així hem vist com a crecut, hem conegut la seva família i l'hem conegut a ell millor: Axel té una germana que es diu Sienna, el seu papà es diu Marc i la seva mamà Ana. Li agraden els dinosaures, la piscina, jugar amb cotxes i el joc motriu. 

Per naltros i la seva família, Axel és un nen "carinyós", alegre, simpàtic, bo, amable, bon amic, àgil, pinta molt bé i té bones idees quan jugam. I ell pensa que sap jugar molt bé a dinosaures.


ALICIA
La família d'Alicia no tenia clar quin nom posar-li fins que un dia la seva mamà va somiar amb el nom i varen tenir clar que aquest seria el seu nom: ALICIA.


La sorpresa d'Alicia va ser el seu zorrito, un ninot molt especial per ella i que se l'estima molt.


Alicia ens va ensenyar i explicar el seu àlbum de fotos i la vàrem conèixer un poc millor: el seu papà es diu Gustavo, la seva mamà Valeria i té 3 germans grans.
Alicia per la seva família i per la classe dels contes és una nena creativa, carinyosa, divertida, amable (ajuda molt), pinta molt bé, juga, cuina i va en bici molt bé i ens agrada molt jugar amb ella perquè té molt bones idees. I ella pensa que també sap cantar i ballar molt bé.
Vàrem medir a Alicia i vàrem comparar la seva mida actual amb la de bebè: ha crescut molt!!

LUCA
Els pares de Luca varen estar un temps per decidir-se i usaven la gelera per escriure un nom: quan el papà se n'anava a treballar escrivia un nom a la gelera i quan la mamà s'aixecava el canviava; fins que un dia el papà va escriure LUCAS i la mamà va escriure LUCA!!


Luca ens va dur 2 sorpreses que representen 2 coses que li agraden molt: una pilota i una moto.Naltros vàrem dibuixar a Luca i les seves sorpreses i alguns ens atrevim ja a escriure també el seu nom copiant del model.
També vàrem parlar de les seves qualitats i les coses que més ens agraden d'ell i vàrem llegir les que havia posat la família: Luca és alegre, té un gran cor, és molt bon amic, juga molt bé, és bon esportista i bon escalador, és àgil, amable, "carinyós", bo, té empatia, pinta molt bé i l'estimam molt!!
Vàrem conèixer la seva família: la seva mamà es diu Ester i el seu papà Paco i té 2 germans: un germà gran, Ale, i una germana petita, Carlota.
A Luca li agrada la piscina, jugar a fútbol, anar al parc, les motos...
Vàrem medir a Luca de nadó i ara i hem vist que ha crescut molt. També ens va explicar el seu àlbum de fotos i ens va presentar la seva família, amics, les coses que li agraden...

TIANA
Els pares de Tiana no sabien quin nom posar-li, però un dia la seva germana, Jael, els va dir que havia vist una pel.lícula on la protagonista es deia Tiana i que li agradava el nom. Quan la mare va agafar casualment un llibre que li va cridar l'atenció i va llegir el títol, Tiana i el poder de l'amistat, varen tenir clar quin seria el seu nom: Tiana!!


Na Tiana ens va dur una sorpresa i la varem endevinar fent-li preguntes: una nina Elsa, de Frozen, la seva princesa preferida!
També ens va explicar el seu àlbum de fotos i vàrem conèixer millor la seva família i les coses que li agraden: la seva mamà es diu Susana, el seu papà Albert i la seva germana Jael. A Tiana li agrada molt disfressar-se amb la seva germana, les activitats a la mar, jugar amb els seus pares i la seva germana, viatjar, anar a Formentera...
L'hem medit i hem vist com ha crescut. Ella diu que és gran!! I naltros pensam que també és simpàtica, carinyosa, una mica impacient, àgil, bona amiga, alegre, sociable, bona, bona amiga, juga molt bé, pinta i fa construccions molt bé i corre molt ràpid.

                                                  ÉRIC
Els pares d'Éric buscaven un nom curt i fàcil i el nom que més els va agradar va ser Éric.
En el joc de la sorpresa de seguida vàrem endevinar el que havia dut Éric, perquè tots sabem que li encanten els personatges de monstres dels contes d'Olga de Dios: ens va dur Monstruo Rosa, Monstruo Azul, Pajarito Amarillo i Rana Tres Ojos, que són molt especials, perquè els hi ha fet la seva güela!!!
Vàrem veure també el seu àlbum de fotos i vàrem conèixer millor la seva família: la seva mamà es diu Eva i el seu papà Carlos. A Éric li agrada sobretot pintar i la colecció de monstres, però també li agrada molt riure, jugar, estar amb els seus pares i els seus cosins...
Vàrem medir a Éric i vàrem veure com ha crescut. Però també vàrem comparar les coses que feia de petit amb les que ja sap fer ara. Ara som grans i sabem fer moltes més coses!!
Entre tots vàrem parlar de les qualitats d'Éric: pinta molt bé, és alegre, despert, actiu i intens, bichillo, divertit, bon amic... l'estimam molt!

VERA
Els seus pares varen veure escrit el nom de Vera i els va agradar molt, així ja des d'abans de nèixer varen elegir el seu nom.


Vera ens va dur una sorpresa i va contestar les nostres preguntes, així ho vàrem endevinar: era un pelutx d'elefant que fa música per dormir!!
També ens va ensenyar en un vídeo la seva habitació nova i on viu.
Vera ens va dur també la seva mida de bebè i vàrem veure la foto de quan va nèixer: ha crescut molt!!
Hem conegut la família de Vera: el seu pare es diu Manu o Manel, la seva mamà Tania i la seva germana Elsa.
A Vera li agrada molt pintar, disfressar-se, jugar amb els seus amics, el camp i la platja, celebrar festes i el seu personatge preferit és Doramon.
Vera pensa que ella té moltes idees, que se li dóna molt bé retallar, fer manualitats, anar en bici i trobar lletres dels noms i que és un poc vergonyosa. La seva família, els companys i la mestra pensen que les seves qualitats són que és intel.ligent, que li agrada aprendre coses noves, que és creativa, espavilada, divertida, àgil, bona amiga i que pinta molt bé.

                                                 LEOAl germà de Leo i la seva mamà els agradava molt el nom de Leo, perquè és el d'un jugador del Barça i perquè és un nom curt. Al seu papà al principi no li agradava, però ara ja li agrada molt!


Leo ens va dur una sorpresa i fent-li preguntes la vàrem endevinar: un conillet! És un conillet molt especial perquè el té per dormir des que era petit.
També hem vist el vídeo on Leo ens ensenya la seva habitació i les seves joguines.
I hem conegut la família de Leo: el seu germà es diu Iván, la seva mamà Inma i el seu papà Toni.
Hem vist les fotos i la mida de Leo de bebè i hem vist com ha crescut i el que medeix ara.
I hem parlat sobre el que més ens agrada de Leo. Leo, la seva família i els companys i la mestra pensam que Leo és àgil, divertit, creatiu, molt atent, observador, gran contador d'històries, bo, juga molt bé, és bon cuiner i ajuda molt. Ens agrada molt jugar amb ell!!

                                                CHLOÉ


Als pares de Chloé els agradava aquest nom i el seu significat: que floreix. I a Chloé i la seva mamà els agraden molt les flors! A més, el nom és francés, com el seu papà, que és de França.


Chloé ens va dur una sorpresa perquè l'endevinassim fent-li preguntes: un bebè que s'estima molt!


Hem conegut millor a Chloé a través del seu àlbum de fotos i les activitats que hem fet:
El seu papà es diu Eddy, la seva mamà Kaliz, i té un germà petit. 
A Chloé li agrada pintar i ballar.
I per la seva família, els seus companys i la seva mestra és una nena ordenada, obedient, divertida, alegre, bona pintora, bona amiga, amable, bona i creativa. Ella pensa que també és bona cuinera.

També hem vist com ha crescut Chloé: l'hem medit i hem vist la seva foto de quan era bebè i l'hem comparat amb l'actualitat. A més, Chloé ja no té biberó, ni bolquer, ni xumet... perquè ja és gran.ALMA
Abans de néixer n'Alma els seus pares varen triar el seu nom. Tenien uns quants noms que els agradaven, però aquest era el que més els va agradar.


N'Alma ens va dur una sorpresa: un conillet per dormir.

Hem conegut la família de n'Alma: té un germà que es diu Juan, la seva mamà es diu Teresa i el seu papà José Antonio.

També hem conegut millor a Alma: li agrada jugar amb els seus amics al parc; fer excursions al camp, a la platja i anar de picnic; i té moltes ganes que no hi hagi coronavirus per fer una festa amb els seus amics... Tots i totes tenen moltes ganes de convidar els amics a casa!!!

També hem vist com era n'Alma de bebè i com és ara que ha crescut. I entre la seva família, els companys, la mestra i Alma hem tret les seves qualitats: Alma és bona jardinera, simpàtica, bona, molt ordenada, bona amiga, divertida, amable, valenta i sociable.

OLIVIAEls pares d'Olivia tenien clar que quan tenguessin una filla es diria Olivia, però quan uns amics varen tenir una nena i li varen posar aquest nom varen decidir canviar: es diria Abril. Pocs dies abans de nèixer, però, varen canviar d'opinió i li varen posar Olivia!!!


Olivia ens va dur una sorpresa: un bebé llorón que li agrada molt.

Hem conegut la família d'Olivia: el seu papà es diu Juan, la seva mamà María i el seu germà Mateo.


També hem conegut un poc millor a Olivia a través del seu àlbum de fotos: li agrada que sigui el seu cumple, pintar, experimentar i disfressar-se. 

També l'hem medit i hem parlat de les seves qualitats: Olivia és gran ("mayor"), imaginativa, té molta curiositat, és bona, intel.ligent, alegre, somrient, "disfrutona", generosa, detallista, bona amiga (ens agrada jugar amb ella), pinta molt bé, és creativa i simpàtica.

HUGO


El nom d'Hugo el varen elegir el seu pare, la seva mare i la seva germana Carla, que tenia moltes ganes de tenir un germanet. Volien un nom que fos igual en català i en castellà. El significat d'aquest nom és actiu, ple d'energia, i precisament així és Hugo!!Hugo ens va dur 2 sorpreses: una tortuga i una titella de Caputxeta Vermella feta a mà del mercat de Formentera, on viuen els seus güelos.
Hem conegut la família d'Hugo: la seva mamà treballa de mestra a l'escola i es diu Carol; el seu papà es diu Jose i la seva germana Carla. 
A Hugo li agrada la platja, viatjar, jugar amb la natura, fer joc simbòlic i disfressar-se.
Hugo és un nen bo, carinyós, alegre, actiu, divertit, sociable, creatiu i amable!!
Durant aquesta setmana, hem anat fent diferents activitats i hem mesurat a Hugo i hem vist com ha crescut, ens ha explicat el seu àlbum de fotos, hem vist un vídeo on ens ensenyava on viu, l'hem dibuixat... i l'hem conegut millor.

DANTE


Aquesta setmana ens ha explicat Dante la història del seu nom: la seva família va elegir aquest nom perquè volien un nom que fos igual en català i en castellà i perquè és el nom de 2 personatges històrics molt importants.Dante ens va dur una sorpresa: un ós rentador (mapache), perquè li agraden molt els animals. Ens va explicar moltes coses del mapache. També vàrem veure com ha crescut comparant la seva mida de bebè amb l'actual i veient les seves fotos de bebè. Vàrem parlar també dels canvis que ha fet: ara ja no té xumet ni bolquer...
Quan ens va explicar el seu àlbum de fotos vàrem conèixer les coses que li agraden (la música, els contes, les pel.lícules...) i vàrem conèixer la seva família: la seva mamà es diu Almudena i és mestra de l'escola, el seu papà es diu Gabi, i té una germana que es diu Aretha.
Per acabar, vàrem dibuixar a Dante com naltros el veiem i vàrem parlar de les seves qualitats: Dante és un bon germà (encara que un poc enfadica, segons ell) i un bon amic, és creatiu i imaginatiu, alegre, generós, intens, amable i intel.ligent!!

VITTO
Hem llegit la història del nom de Vitto: els seus pares varen elegir el seu nom en 5 minuts, perquè tenien clar que els agradava molt Vitto, que significa "vida"


Vitto ens va dur una sorpresa, que vàrem amagar dins una capsa. Entre tots li vàrem fer preguntes per endevinar què hi havia dins i Vitto només ens podia contestar si o no. Finalment ho vàrem endevinar!!! Era una girafa que té des que era petit i que s'estima molt, es diu Sofi.
Vitto també ens va fer un vídeo de l'habitació de la seva casa on té les joguines i ens va explicar l'àlbum de fotos que té a classe, així vàrem conèixer la seva família, que és d'Argentina, els seus amics, i les coses que li agraden: a Vitto li agraden sobretot el futbol i la natació. La seva mamà es diu Vane i el seu papà Alfred. I Vitto té un germà gran que no viu a Eivissa.
També vàrem veure una foto seva de quan era bebè i vàrem fer la seva mida de bebè i la seva actual amb una cinta per poder comparar-les i veure com ha crescut.
Per acabar, tots vàrem dibuixar a Vitto i vàrem parlar de les seves qualitats. Entre els seus pares, la mestra, els companys i el propi Vitto hem extret que: se li dóna bé pintar, és àgil, sociable, divertit, alegre, té un gran cor i és molt bon amic.

MARGA I VICTORIA

Na Marga i na Victoria també ens han explicat la història del seu nom, ens han presentat la seva família i ens han explicat les coses que els agraden.


A na Marga li varen posar aquest nom en record de la seva güela i perquè era un nom que li agradava molt a la seva mare.


Ens va dur una sorpresa: un llibre, perquè li agrada molt llegir.


Victoria es diu com la seva mare, a la qual li varen posar el nom per la reina Victoria.


També ens va dur una sorpresa: un disc de Rob Stewart, el seu cantant preferit. Vàrem ballar amb la seva música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada