dilluns, 5 de juny del 2023

GAUDIM FENT PSICOMOTRICITAT!!!

 

Cos i ment s'uneixen en la psicomotricitat de manera que els continguts motrius es converteixen en mitjans per al desenvolupament de funcions superiors com el pensament, la comunicació, l'afectivitat o la creativitat.
Fomenta el desenvolupament de la funció simbòlica, la capacitat de representació, i afavoreix el desenvolupament de la seva seguretat en sí mateix.
La sessió de psicomotricitat es divideix en diferents fases seguint el model de Bernard Aucouturier. 
Començam amb el RITUAL D'ENTRADA, on recordam les normes, feim un escalfament i construïm la torre que seguidament tombarem entre tots! 




Continuam amb la fase d'EXPRESSIÓ MOTRIU, amb l'objectiu que puguin expressar-se amb espontaneïtat i de forma lliure. Es tracta d'un moment on l'infant pot córrer, saltar, fer tombarelles, fer equilibris, rodar, caure...  A mesura que la sessió es va desenvolupant dóna peu a altres tipus de joc com és el joc simbòlic. 









Finalitzam amb un RITUAL DE TORNADA A LA CALMA on anem variant amb moment de ioga o dies que feim relaxació amb els mòduls de psicomotricitat i teles.



Fase de L'EXPRESSIVITAT PLÀSTICA I GRÀFICA, en aquesta fase els infants expressen el que han viscut durant la sessió, els dos primers trimestres es va fer de manera oral i en aquest tercer trimestre que la seva maduració s’ha desenvolupat hem començat a fer-ho a través del dibuix.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada