divendres, 5 de febrer del 2021

CARNAVAL

A l'escola celebram el Carnaval com a tradició cultural i per això hem dissenyat unes activitats adaptades a la nova situació amb l'objectiu que els infants "juguin a ser" diferents personatges. Treballarem la part artística, el joc simbòlic i la dramatització, la tradició eivissenca d'emmariol.lar-se i menjar truita el dijous llarder, i també fomentarem el no consumisme fent-nos els nostres propis elements de disfressa i disfressant-nos amb el que tenim per casa.
Aquí us anirem compartint cada dia els vídeos que ens envien la reina Carnestoltes i el seu bufó per dir-nos què hem de dur al dia següent. Durant tota la setmana que ve ens demanaran que cada dia portem algun element de disfressa. Però, per tal que ho tengueu previst, us anticipam el que ens demanaran: 
-DILLUNS: hem de dur algun complement al cap i/o sabates diferents
-DIMARTS: hem d'anar vestits de festa
-DIMECRES: hem d'anar en pijama
-DIJOUS: hem d'anar emmariol.lats (disfressa improvitzada, feta amb roba que tenim per casa) i dur pa amb truita per esmorzar
-DIVENDRES: disfressa lliure (no és necessari comprar-la)
Aquí us deixam el primer vídeo:







Tots i totes hem cumplit amb el repte i no ens han pintat el nas!! Per demà dimarts tots i totes molt elegants hem de venir!!








Repte aconseguit!!! Tots i totes ben elegant hem anat!!
I dimecres... EN PIJAMA!!!


Hem aprofitat que anavem tots en pijama i hem fet una petita festa de pijames!!! A la nostra festa hi havia pijames, decoració amb globus, música, maquillatge i de menjar... el nostre esmorzar. Primer hem dormit (al moment de la relaxació) i després hem ballat i jugat.













I per DIJOUS LLARDER, emmariol.lats i pa amb truita per esmorzar!!! En aquest vídeo, la reina Carnestoltes i el bufó ens expliquen molt bé com ens podem emmariol.lar:


LA TRADICIÓ D'EMMARIOL·LAR-SE 

La primera manifestació que es pot considerar com l´inici de la rua eivissenca va aparèixer  durant el carnaval de 1890, amb una estudiantina juntament amb un grup de mariol·los que  sortiren al carrer de forma conjunta; aquesta manifestació rebé crítiques adverses dels  periodistes d´aquella època perquè consideraven grolleres i provocadores aquelles disfresses  populars espontànies, la qual cosa donava mala imatge a una ciutat que havia de mostrar-se  culta, paper que feien els balls de carnaval de les diverses societats que s´organitzaven a posta  per a aquella celebració festiva.  

En el camp, la festa de disfresses era més peculiar. Els al·lots acostumaven a anar casa  per casa, més que disfressats emmariol·lats (vestimenta improvisada típica del Carnaval  eivissenc que consisteix a posar-se robes i complements que es troben per casa) i amb la cara  tapada, de manera que no fossin reconeguts, i demanaven ous de Carnaval per a després poder  fer una truita. 

Un mariol·lo és com es coneix a Eivissa a una disfressa improvisada, generalment per  Carnaval. 

Mariol i mariol·lo és una disfressa improvisada, feta de quatres robes velles. També es  troba la paraula emmariol·lo que és una disfressa improvisada, sense cura, i per extensió, la  persona que es posa aquesta disfressa. Per tant, es pot dir que mariol, mariol·lo i emmariol·lo  són paraules sinònimes. Un verb relacionat és emmariol·lar-se que vol dir «posar-se o vestir 

se un emmariol·lo». És adir, seria un sinònim de disfressar-se.

Una vegada més... REPTE ACONSEGUIT!!! Hem esset molt creatius per emmariol.lar-nos i tothom hem gaudit del nostre pa amb truita per esmorzar.








"chin chin!!"

I per acabar la setmana de Carnaval, divendres ens disfressam com volguem: DISFRESSA LLIURE!!!



Hem gaudit molt amb la nostra disfressa, jugant a ser superherois, princeses, fades, bruixes, cocodrils, pirates, "pajarito amarillo", Yayoi Kusama..





Hem dramatitzat el nostre personatge i hem improvitzat una història amb els nostres personatges: mentre na Marga anava narrant, anavem interpretant.








Hem ballat la cançó de Carnestoltes i moltes altres, hem fet el joc de les estàtues i el joc de les cadires musicals i hem gaudit jugant amb els companys.




I AQUEST CAP DE SETMANA, SI US ANIMAU, PODEU CONTINUAR AMB LA FESTA PARTICIPANT EN EL CONCURS DE DISFRESSES DE L'APIMA!!!


DURANT LA SETMANA DE CARNAVAL TAMBÉ HEM FET TALLERS PER ELABORAR ELS NOSTRES ELEMENTS DE DISFRESSA I HEM CREAT L'ESPAI DE DISFRESSES I MAQUILLATGE:

DISFRESSES I MAQUILLATGE

Hem fet un taller de maquillatge i a partir d'aquí hem deixat la proposta de maquillatge perquè l'usin ells. Són uns artistes per maquillar-se!!! També hem introduit les disfresses, on treballam l'autonomia per vestir-se i podem jugar a ser diferents personatges.







TALLER DE MÀSCARES

Hem fet màscares i les hem decorat amb diferents materials. Hem treballat la motricitat fina per punxar i la creativitat per decorar les màscares.













TALLER DE POLSERES I COLLARS AMB MACARRONS
Hem d'enfilar els macarrons, treballant la motricitat fina, i els podem decorar, per fer una polsera o un collar. 








DISFRESSA DE YAYOI KUSAMA
Aquest trimestre hem estat treballant aquesta artista que treballa sempre amb punts i cercles. Hem vist un vídeo de la seva obra i ens hem fet la nostra disfressa de Yayoi Kusama enganxant cercles i punts a una camiseta. Ens han quedat molt bé!!!








Aprenem que per disfressar-nos podem crear la nostra pròpia disfressa o alguns elements...

També hem fet el dibuix de la nostra disfressa.




Durant aquests dies de Carnaval també hem celebrat l'aniversari d'Alma i Alicia!!



FELICITATS, ALMA!!!



FELICITATS ALICIA!!!!



































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada