divendres, 14 de gener del 2022

JOGUINES I REIS MAGS

Aquesta setmana l'hem dedicat a les joguines, arrel de la celebració del dia dels Reis Mags. 

Tornam a l'escola després de les vacances de Nadal i ens trobam una sorpresa: els Reis Mags ens han deixat regals!!! En parelles els obrim i trobam una taula d'experimentació amb aigua, una taula de llum i llibres!!!










Després feim "cagar" regals al nostre "cagatió" cantant-li la cançó i ens surten joguines per experimentar!!



Ubicam les nostres noves joguines i les usam al temps d'espais i al pati.



Aquesta setmana hem tengut un dia molt especial: com a excepció hem dut a l'escola una de les nostres joguines preferides. Quan arribam a classe la presentam (per què l'hem triat, qui ens l'ha regalat, com s'usa...) i preparam una exposició: feim un cartell amb el nostre nom i el nom de la joguina. 
VITTO ens presenta un regal molt especial: el ca que li han regalat els Reis Mags!!! A tots ens encanta!!!








Després, al moment dels espais, compartim les nostres joguines preferides amb els companys i companyes.





Però a l'escola volem educar en un consum responsable i ens agrada reutilitzar els materials de rebuig. Per això parlam sobre com podem també fabricar les nostres pròpies joguines i feim un taller de joguines: elaboram un 3 en ratlla per cadascú i 2 jocs de punteria per la classe. Aquests últims els deixarem a classe i haurem de calcular els encerts de cadascú sumant els ars o els taps que hem ficat dins cada vegada. Així també ens inciarem a la suma.







I per acabar la setmana, una sorpresa: els Reis Mags no varen poder llençar caramels a la cabalgata per prevenir els contagis per coronavirus i a través de l'Ajuntament ens han fet arribar una bossa de caramels. Per això hem fet una excepció a la norma de no dur caramels ni llaminadures a l'escola i els hem repartit, però hem recordat la importància de fer-se les dents netes després de menjar coses amb sucre i per què és important no menjar llaminadures.
Abans de començar a repartir els caramels feim unes estimacions: quants en tocaran a cadascú? 1! 2! 3! 4! 5! 6!... Com ho podem fer per saber quants toquen a cadascú? Decidim repartir-los i al final en queden 8 per cadascú!! Començam a iniciar-nos en el concepte de divisió a través de la repartició.
 














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada