divendres, 20 de maig del 2022

TREBALLAM L'ART A TRAVÉS DELS ARTISTES II

Ens inspiram en l'obra de diferents artistes per fer les nostres pròpies obres amb diferents tècniques i materials. Així treballam l'objectiu d'Aproximar-se al coneixement d’obres artístiques expressades en diferents llenguatges i, progressivament, als elements que les composen, realitzant activitats creatives, de representació i expressió artística.

A les sessions d'art treballam:

-El gust per les obres d'art

-La creativitat i l'expressió artística

-Diferents tècniques plàstiques

-Le habilitats del pensament a través de diferents estratègies per presentar les obres d'art i les converses a partir d'aquestes

Vàrem treballar Hinterreiter abans d'anar d'excursió al Museu d'Art Contemporani i una vegada allí ens va fer molta il.lusió veure el seu quadre en persona.

Usam el google maps i seguim les indicacions per orientar-nos i arribar al museu




Al museu ens reb Omar, que ens acompanya i explica durant la visita


Trobam el quadre de Hinterreiter

Observam les escultures des de diferents punts de vista i feim hipòtesis sobre el que poden representar. N'hi ha una d'especial, perquè té moviment. Cadascú en tria una i la dibuixa des de diferents punts de vista.










Feim un descans per esmorzar a la terrassa del museu.


Continuam amb la visita i ens fixam en una escultura formada per dibuixos, que ens servirà d'inspiració per fer una obra d'art similar entre tots i totes.


Omar ens parla de l'art abstracte i feim un dibuix abstracte dibuixant amb els ulls tancats. Després ens fixam en què ens ha sortit i quin títol podria tenir.



Observam també quadres que pareix que es mouen: quan ens movem canvia la figura que veim.



I per acabar, coneixem a Portmany, pintor eivissenc. Observam els quadres des de lluny i ens anam apropant a poc a poc, de manera que observam com cada vegada es veuen més detalls.


Acabam l'excursió al parc, una recompensa després de tanta atenció i feina feta!






L'excursió al museu ens ha permès conèixer les obres d'art en persona, amb la grandària real i tota la qualitat. I a més, ens permetrà seguir treballant l'art durant les nostres sessions dels dimecres.

Amb els nostres "quadres abstractes" feim una escultura simulant la que hem vist al museu, és un treball en equip: primer agafam aleatòriament un dels dibuixos que va fer un company/a amb els ulls tancats, el pintam per donar-li color, li posam un títol i després els enganxam tots formant l'escultura.







Presentam un altre artista i la seva obra: Vasarely. Després observam alguns dels quadres que vàrem veure al MACE i deduim quins són seus, argumentant per què pensam que ho són. 




Treballam en parelles per continuar un dels seus quadres: podem continuar fent un quadre abstracte o convertir-lo en alguna figura. Usam la tècnica de pintar amb ceres i després amb tèmpera diluida amb aigua per damunt.












Presentam les nostres obres als companys i parlam sobre si hem fet un quadre abstracte o figuratiu i com ha anat el treball en parelles.


Coneixem una altra artista evissenca: Aida Miró, que, entre altres coses, pinta murals a les parets. Observam la seva obra i ens inspiram en una d'elles per fer la nostra pròpia obra d'art.


Ens fa molta il.lusió trobar 2 de les seves obres a l'excursió que feim per veure l'exposició Giramón!!!




A classe observam els 3 retrats de dones, de diferents edats i diferents races, que hem vist a l'excursió i llegim un article del diari que ens explica qui ho va fer i què representa. Observam el que tenen en comú i què tenen de diferent i surt la idea del color de la pell. Llegim el conte "Els colors de la nostra pell" i a partir d'aquí feim mescles del color marró amb el blanc i amb el negre per aconseguir diferents tonalitats. Cadascú pinta el seu retrat del color de la pell que tria.









Per fer el nostre retrat hem dibuixat, retallat, enganxat, pintat...

I seguint en la línia dels altres trimestres, hem treballat l'art a través de les fruites de temporada. Recordam les nostres obres amb fruites de tardor i d'hivern.



Tardor


 I coneixem un nou artista per treballar amb les fruites de primavera: Arcimboldo.



Li donam la volta i canvia el que veim!!! ☺


Les 4 estacions. Quin és cadascuna??!!

Presentam les fruites de primavera i estiu i en petit grup feim la composició amb fruites per formar un retrat.







Han quedat molt divertits!!!!



I com a cloenda, feim una ensalada de fruites!! Tallam la fruita, feim suc i ens ho menjam!!


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada