diumenge, 2 d’octubre del 2022

PRIMERS DIES

Ens retrobam després de l'estiu i compartim experiències a través de la presentació d'un objecte representatiu del nostre estiu. Usam diferents dinàmiques per endevinar què hi ha dins la bossa: tocam i anam dient quines característiques podem percebre (duresa, mida, forma..., però no el color...); feim preguntes i només ens poden respondre amb si/no; donam pistes com una endevineta; posam a l'estora 4 o 5 objectes i hem d'endevinar de qui són i dir per què pensam això; etc. Estam treballant habilitats del pensament.

                                        











Feim un cartell per fer una exposició amb tots els nostres objectes de l'estiu. Treballam l'escriptura.


Coneixem un nou company: SAMUEL, que ve de Colòmbia. Aquest curs Chloé P. i Pau no hi són. Ha arribat un nou company i de moment som 19 a classe.



Feim dinàmiques de cohesió de grup i de creació de petits grups: 


Feim la mateixa dinàmica que vàrem fer a la reunió de famílies, però aquesta vegada la pregunta és "Què fa especial la classe dels animals amorosos?", obrim la capsa i ens veim reflectits en un mirall, la resposta és: "jo". Cadascun de naltros som especials i únics!!




Feim el joc del mirall: hem d'imitar els moviments de la nostra parella.



Caminam per l'aula quan sona la música i quan s'atura hem de saludar-nos amb diferents parts del cos.

Per formar els grups de psico na Marga ens demana amb quins 4 companys ens agradaria fer psico. Feim la llista i na Marga es compromet a que al grup que farà n'hi haurà al menys un dels que hem posat. Quan ja estan els grups fets feim una dinàmica per conèixer amb qui ens ha tocat: cadascú té la imatge d'un animal, hem d'imitar el seu so i trobar als company/es que fan el mateix so. Quan ens trobam els 5 escrivim els nostres noms en una graella.






Anam obrint capses amb material i col.locant cada cosa al seu lloc. Cream així l'espai de la nostra aula.



Ens adonam que necessitam personalitzar els nostres espais, perquè ens costa molt trobar el nostre calaix: aprofitam el cartell del curs passat per posar al calaix de les sabates i elaboram els cartells pel calaix de la motxila i pel de les feinetes. 
Treballam la simetria de la nostra cara per fer el cartell del calaix de la motxila i després ens sorgeixen altres simetries que també aprofitam.








Per fer els cartells pel nostre calaix de les feinetes demanam ajuda a les famílies: volem saber d'on venen els nostres llinatges. Ho compartim amb els companys/es. I escrivim el nostre nom i llinatges a l'ordinador, triam tipus de lletra i color i afegim un emoji. Ens iniciam així en el món digital.








Anam creant els rituals de l'aula: passam llista amb les pedretes que vàrem pintar el primer dia d'escola a 3 anys i escrivim el número de quants som i quants falten; composam la data amb les fustes dels dies de la setmana, els mesos, l'any i el número de dia; observam el temps i ho enregistram posant una boleta al símbol corresponent. Aprenem també una nova cançó per cada moment.



 




Hi ha moments especials, com un aniversari. Aprofitam el primer aniversari del curs, el d'Hugo, per deixar fetes totes les nostres corones per quan sigui el nostre.




Hi ha altres moments especials, com el dia que a Alma se li cau una dent!! Na Marga ens conta alguns contes del "Ratoncito Pérez" i prompte ens durà un "carnet dels desdentats".



Estam treballant la identitat personal (autoconeixement) i la identitat de grup (cohesió de grup), establim així les bases per un curs ple d'emocions, experiències i aprenentatges!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada