diumenge, 22 de gener del 2023

APRENEM AMB LES JOGUINES

 Després de les vacances de Nadal arribam a classe i ens trobam una sorpresa: tenim regals!!!


Quan ho obrim trobam unes  llanternes que projecten imatges, per jugar en la foscor, i un petit robot, Beebot, per treballar l'orientació espacial i iniciar-nos en la programació en robòtica.
Donat que a casa també tenim joguines noves, aquesta setmana feim l'excepció a la norma de no dur joguines de casa i podem dur-ne per compartir amb els companys/es, així aprenem també a compartir. A més, cadascú observa i dibuixa la seva joguina i escriu el seu nom.


Però en les converses de classe parlam també del no consumisme i de la importància de no comprar-ho tot. A principi de curs vàrem fer una llista de les coses que ens agradaria fer durant el curs, la revisam i anam assenyalant les que ja hem fet i les que encara ens queden pendents. En la llista teníem la proposta de fer joguines amb material reciclat i trobam que ara és el moment perfecte per fer-ho: aprendrem a crear les nostres pròpies joguines sense comprar-les i tendrem cura del planeta reutilitzant materials en lloc de llençar-los. Recordam també que podem jugar sense joguines o amb materials naturals, com feim als jocs tradicionals. 
La mamà de Dante ve a classe a ajudar-nos i amb unes caixes feim un joc de golf, on hem de sumar els nostres punts per saber quants n'hem fet, i uns laberints.
Els infants tenen la idea de deixar el material reciclat per continuar fent les seves creacions i així ho feim. Olivia Tur ens fa per la classe uns pots per posar llapis, per exemple.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada