divendres, 30 de desembre del 2022

AMBIENTS: AMBIENT DELS DESCOBRIDORS DE LA NIT

 "La llum és un dels grans components emotius de la nostra percepció estètica" (Escola El Martinet)

"Hi ha l'atracció natural que exerceixen els colors vius en l'atenció dels infants, el desenvolupament del seguiment visual i la supressió d'estímuls secundaris que despisten els més dispersos, la creativitat de compondre i inventar amb els distints objectes o reduir l'angoixa que algunes persones senten quan es troben en la foscor". (Antonio Jiménez)

A l'ambient dels Descobridors de la nit podem interactuar amb la llum, amb la foscor, amb les ombres... L'aula es transforma quan l'enfosquim i amb la llum blava els colors blancs i els fluorescents adquireixen una brillantor màgica! Hi ha diferents microespais amb diferents propostes a través de les quals podem treballar els diferents llenguatges (oral, escrit, matemàtic, plàstic...), les emocions (sobretot la por) i la motricitat fina.

Presentam l'ambient a través del conte "Encender la noche" i a partir d'aquest moment quan apagam la llum estam encenent la nit.


Quan "encenem la nit" començam a descobrir la llum, les ombres, la foscor... 
La sessió a l'ambient comença a vegades amb un conte, que pot ser sobre la foscor, sobre monstres... Aquests contes ens ajuden a superar pors i parlar de les nostres emocions.

-TAULA DE LLUM
A la taula de llum podem fer construccions, experimentant amb l'equilibri, poden ser individuals, en parella o en petit grup. Ens familiaritzam també amb els cossos i figures geomètrics.




També hi podem fer una composició amb punts i cercles de colors inspirant-nos en l'artista Yayoi Kusama.





Tenim propostes per treballar la motricitat fina: enfilar per fer un collar, resseguir els números i després intentar fer-los a la safata d'arena...






I tenim alguns reptes, com aquest: pots aconseguir aquests colors mesclant els 3 colors primaris? Experimentam...



-CABANA
Ens agrada estar dins la cabana mirant llibres amb les llanternes o amagats en petit grup.







-ART
A l'ambient tenim diferents propostes artístiques: pintura amb colors fluorescents, dibuix, retallar i fer un collage, plastilina per modelar...





-MISSATGES
Al microespai de missatges podem escriure missatges als companys/es, a les mestres, a les famílies... Hem de posar el nostre nom i el del destinatari. A vegades escrivim a la nostra manera i altres vegades demanam ajuda a na Marga o algun company/a. Tenim uns retoladors fluorescents per escriure els missatges, segells per estampar i decorar i també uns retoladors molt especials de tinta invisible, per escriure missatges secrets, que només es poden llegir amb la llum blava!!


Gaudim de descobrir la nit!!!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada