dimecres, 3 de maig del 2023

LES FESTES DE L'ESCOLA

Les festes de l'escola són una bona oportunitat per treballar els costums i la cultura d'aquí, però també la d'altres bandes del món. A més, ens donen l'oportunitat de treballar diferents tipus de text de forma significativa (llegim i escrivim per a alguna cosa, amb una finalitat).

PASQUA

Abans de les vacances vàrem aprofitar per treballar un text instructiu, la recepta, per fer magdalenes de xocolata: havíem de llegir la recepta i seguir les instruccions. A més, vàrem treballar també la llista quan vàrem escriure en petit grup el llistat d'ingredients de la recepta. D'aquesta manera no només aprenem a codificar (escriure) i decodificar (llegir), sinó també les característiques de cada tipus de text.



Escrivim la llista en petit grup







Feim un taller  de cuina amb la classe de la lava i seguim les instruccions de la recepta per fer les magdalenes.



Decoram les magdalenes com una mona de Pasqua.

A més, vàrem celebrar les tradicions angleses de Pasqua amb els mestres d'Anglès. Adrián ens va presentar la tradició de buscar ous de xocolata amagats amb una cançó en anglès i després vàrem sortir al pati a buscar-los i esmorzar tots els companys i companyes d'infantil junts.







PRIMAVERA I SANT JORDI

Aquest curs la festa de la primavera de la nostra escola ha coincidit amb la celebració de Sant Jordi, el dia del llibre.
Els infants de 5 anys som els encarregats de fer els cartells per anunciar la festa de la primavera. Observam i pintam diferents tipus  de flors per fer el fons del nostre cartell. Després analitzam què ha de tenir i com ha de ser un cartell i el dissenyam entre tots, en gran gup. Finalment treballam en petit grup per fer els cartells i escriure el text.





Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, cada any l'escola organitza un concurs literari on cada classe d'infantil participa creant un conte entre tots i totes. Treballam així el text narratiu.
Per inventar el nostre conte, primer acordam els aspectes fonamentals d'un conte: quins personatges sortiran, on i quan passarà, quin problema hi haurà, com el solucionaran... Na Marga va escrivint les idees dels nens i nenes i fent així de model d'escriptura.
Després començam a crear la història entre tots i totes i na Marga va escrivint el que li dicten els infants.
Finalment ens repartim la feina perquè tothom dibuixi i tothom escrigui, copiant del model. Cream així el nostre conte: La princesa i Caputxeta vs el gat i l'ós.












Per tal de tenir un minillibre del conte cadascú, na Marga ens fa fotocòpies, però les hem de retallar i ordenar... Seguint la seqüència dels números de les pàgines, cadascú ordena les seves per formar un llibre. Treballam així les matemàtiques.




Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, feim un teatre el divendres per als companys i companyes d'infantil d'una versió de La llegenda de Sant Jordi.



Hem gaudit també de l'activitat de l'amic lector:  els nostres padrins ens han llegit un conte!!









I varen venir David i Monma a representar-nos i contar-nos 2 contes molt polits!!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada