dimarts, 22 de desembre del 2020

CELEBRAM EL NADAL

 Comença el mes de desembre i els infants comencen a parlar del Nadal amb molta il.lusió. A classe anotam al calendari les dates importants i anam comptant els dies que falten per a cada esdeveniment. I treballam la celebració del Nadal com una tradició cultural.

La Ulivasa (la nostra titella), que cada setmana ens du un conte, ens du un calendari d'Advent molt especial: un conte per cada dia.


Cada dia, per sorteig, triam la targeta amb el nom d'un infant de la classe i la mestra escriu el seu nom a la pissarra. Analitzam les llestres (Aquesta lletra la tenc jo!!! Aquesta la tenc, però no és la primera!! Aquesta és la d'Alicia, Alexandru, Alma i Axel!!! Necessitam més lletres per saber de qui és el nom!!...) i ens familiaritzam amb les lletres del nostre nom i les lletres dels noms dels companys. Comprovam si és el nostre nom mirant si tenim les mateixes lletres que el nom de la pissarra.


I quan ja llegim el nom, l'infant que li ha tocat busca al calendari d'Advent el mateix número que el dia del calendari, obre el sobre i treu la targeta d'un conte. Després na Marga ens conta el conte.




Durant el pont de desembre les famílies preparen amb els seus fills/es decoracions nadalenques per la classe. Són totes precioses i la classe queda molt ambientada!!!
Cada nen/a presenta la seva decoració al grup i explica amb qui l'ha fet. Després buscam el lloc més adequat per col.locar-la a la classe.



Amb n'Isa feim activitats artístiques per decorar la nostra carpeta i els nostres quaderns de treballs per dur a casa.
Treballam amb una tècnica de buf davant les finestres perquè hi hagi bona ventilació.











Pintam també amb baletes, treballam cooperativament per parelles.





I feim una targeta de felicitació per les famílies


Na Marga ens conta un conte molt polit: El millor regal del món. És la història d'una nena que demana el millor regal del món als Reis Mags i li duen la seva güela, que vivia molt lluny. A partir d'aquest conte i d'un altre conte, La Carta, escrivim la nostra carta als Reis Mags. Però com la carta dels regals ja l'escrivim a casa, aquesta carta és de desitjos. Cadascú expressa un desig i després li donam forma a la nostra carta. Treballam el llenguatge oral (expressar desitjos) i el llenguatge escrit (ens familiartizam amb un tipus de text: la carta), a més de valors importants, com el no consumisme. Na Marga va escrivint, fent de model, el que els nens i nenes van dictant, i després tots firmam.





Posam el destinatari i el remitent...



I el més especial és quan venen un patge i un Pare Noel a l'escola a recollir la nostra carta!!!!




Un altre dia que ens fa molta il.lusicó és el del cine a l'aula menjant catufes. Veiem Del revés, que ens parla de les emocions. I després feim un mural relacionant les emocions de la pel.lícula amb les que ja coneixíem dels retrats i del conte d'El monstre de colors.





Ja arriben les vacances i ens adonam que al calendari del 2020 ja se li acaben les pàgines!! Necessitam un calendari nou del 2021. S'acaba el 2020 i comença el 2021. Just quan n'estam parlant ens arriba a classe un regal de l'APIMA: un calendari del 2021 amb les nostres fotos i les de tots els alumnes de l'escola!!!!


Ara ja podem comptar quants dies tenim de vacances...

I donat que ja s'acaba el mes de desembre, feim l'estadística del temps del mes treient les pedretes de cada pot: les comptam, miram on n'hi ha més, on n'hi ha menys...


I per acabar, l'últim dia abans de les vacances duim alguna cosa especial per esmorzar, posam música per ballar i jugam...



Durant aquests dies, hem estat assajant un ball per una cançó de Nadal, però no hem tengut gaire temps per assajar i la coreografia ha esset bastant lliure...😀 Això sí, l'objectiu de passar-ho bé ballant està assolit!!!!

Clicau damunt la imatge per anar a l'enllaç del vídeo...


Per acabar, us deixo aquí la meua carta de desitjos perquè els hi llegiu als nens i les nenes de la classe dels contes...

Estimada classe dels contes,


Valtros vareu fer una carta de desitjos per als Reis Mags i ara voldria fer-ne jo una també. Aquests són els meus desitjos per al 2021:


-Desitjo que OLIVIA continuï enriquint els jocs amb les seves idees creatives

-Desitjo que TIANA continuï mostrant-se tan alegre

-Desitjo que VITTO segueixi tenint la mateixa energia

-Desitjo que DANTE continuï enriquint les converses de classe amb les seves aportacions

-Desitjo que LUCA continuï mostrant tanta empatia

-Desitjo que HUGO segueixi ajudant tant a classe

-Desitjo que ÉRIC continuï mostrant la mateixa passió

-Desitjo que AXEL segueixi mostrant-se tan afectuós

-Desitjo que VERA continuï treballant tan bé en equip

-Destijo que ALICIA continuï mostrant-se tan artista

-Destijo que LEO continuï essent tan divertit

-Desitjo que ALEXANDRU continuï alegrant-nos amb el seu somriure

-Desitjo que CHLOE continuï mostrant-se tan col.laboradora en el joc

-Desitjo que ALMA continuï tenint tantes iniciatives

Són moltes les vostres qualitats i no les puc enumerar totes!!! Cadascun de valtros és especial i únic!! I tots junts formam un gran equip!!


BONES FESTES, CLASSE DELS CONTES!! I ELS MEUS MILLORS DESITJOS PER VALTROS PER AL 2021!!


Marga
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada