divendres, 19 de març del 2021

CONEIXEM DONES IMPORTANTS

 Aprofitant la celebració del dia de la dona, vàrem fer a classe un treball més específic d'eduació per la igualtat i vàrem conèixer diferents professions. Chloé ens va dur un llibre, Grandes mujeres que cambiaron el mundo, que ens va ajudar a conèixer millor algunes dones que han fet coses importants al llarg de la història:

MARIE CURIE

Marie Curie va ser científica, per això naltros feim de científics amb 2 propostes als espais: feim un experiment seguint les intruccions (un volcà) i investigam amb els raigs X, com Marie Curie.











FRIDA KAHLO

El dimarts, quan feim art amb Isa, ella ens presenta a Frida Kahlo, pintora, i es vesteix com ella. Situam al nostre mapa Mèxic, ja que ella era mexicana. Després feim una proposta artística: un retrat de Frida Kahlo, i li enganxam flors al cabell. 










ZAHA HADID

Coneixem aquesta arquitecta i un dels seus edificis i deixam la proposta de fer el seu edifici a l'espai de construccions.


ENDEVINAM ALTRES PROFESSIONS

Ja hem conegut una científica, una pintora i una arquitecta. Ara presentam diferents persones amb la cara tapada per endevinar qui són: deim la seva professió i quan els hi destapam la cara veiem que són totes dones: bombera, constructora, mecànica... Reflexionam i arribam a la conclusió que tant homes com dones poden ser el que vulguin, que no hi ha professions d'homes i professions de dones. Tots i totes deim el que ens agradaria ser de grans!!!








CONTACONTES
Contacontes també pot ser una professió. Visualitzam el vídeo d'Encarna de las Heras, que ens narra la història d'un príncep que busca una princesa per casar-se i al final decideix no casar-se i anar-se'n a aprendre a ballar. Això ens porta a reflexionar sobre la importància de fer el que de veritat ens agrada. Després, a l'espai de la mediateca, deixam la proposta de veure altres contes narrats per Encarna de las Heras amb motiu del dia de la dona.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada