divendres, 5 de novembre de 2021

LA TARDOR ARRIBA A LA CLASSE DELS ANIMALS AMOROSOS

 

"Hay un libro abierto siempre para todos los ojos: la naturaleza. La belleza y sabiduría de la naturaleza están a disposición de cualquier persona." Rousseau.


Amb l'arribada de la Tardor començam a observar canvis en el nostre entorn: dies de pluja, comença a fer més fred, les fulles dels arbres del pati es posen de color marró i cauen... I a la sortida al camp trobam molts de tressors de la Tardor: ametllers amb ametlles, garrovers amb garroves,... Els recollim, els classificam i completam el nostre espai d'Experimentació i Natura
Ens agrada també anar a la mediateca a veure les fotos de la sortida al camp.
ART I NATURA
Treballam diferents propostes d'art amb elements naturals de la Tardor. Observam diferents fruites de la tardor (forma, color...): caquis, magranes, figues, mandarines, raïm i carabassa. Cadascú tria les que vol pintar i les representa a través del dibuix i l'aquarel.la. Ens queden molt bé!!!
Dibuixam i decoram també la cistella


Després observam uns bodegons que ens serveixen d'inspiració per fer els nostres bodegons de fruites de la Tardor. Amb les fruites que hem pintat ja retallades, feim una composició per formar el nostre bodegó. Som uns artistes!!!

En una altra proposta d'art treballam amb les fulles que hem anat recollint i feim una figura humana amb elements de la natura: garroves, pedretes, branques, fulles... Som molt creatius i ens queden molt originals!!!

CONTES I MÚSICA DE LA TARDOR

Visualitzam el vídeo del conte La Castanayera i Marrameu i aprenem la cançó de Marrameu torra castanyes. Cantam i ballam també La Castanyera. A més, escoltam La Tardor de Vivaldi mentre treballam en les propostes d'art.


Contam també el conte d'El cuc i el caragol i presentam els fruits secs. A més practicam la llengua catalana dient-li al cuc: Menja cacauets/anous... Ens agrada fer una trencada de fruits secs!!

FESTA DE LA TARDOR

I com és tradició a l'escola, celebram la Festa de la Tardor tota l'escola, encara que només ho podem fer amb el grup de convivència. Per preparar la festa, feim cartells per anunciar-ho als grups de 3r. Primer observam i analitzam un cartell (títol, informació del lloc i dia...) i després, entre tots, redactam el nostre cartell. Coneixem així l'estructura d'un tipus de text: el cartell.
Treballam cooperativament en petit grup per fer 4 cartells: hem de copiar el text entre tots/es i per això anam fent rodar el full per escriure per torns (full giratori).


Anam al primer pis per dur el cartell i anunciar la festa als grups de 3r.

Pel dia de la festa hem de preparar també una recepta: feim panellets, típics d'aquesta època. Hem aprofitat la visita al primer pis per agafar de la gelera ous de les nostres gallines. Llegim la recepta i anam seguint les instruccions. Treballam les matemàtiques: mesuram, comptam unitats,... i la llengua escrita: coneixem un text instructiu, la recepta. A més, després hem d'escriure el títol a la nostra recepta (PANELLETS) per dur a casa.

I ajudam a decorar l'escola per ambientar-la de Tardor. Feim una composició amb les fulles que hem recollit a la vidriera del passadís d'infantil.
Per fi arriba el dia de la FESTA DE LA TARDOR!!! Preparam la taula retallant uns fulls per fer el nostre tovalló. I després param taula: triam una fruita de tardor, tenim castanyes torrades de la nostra castanyera Victoria, ens menjam els nostres panellets i tenim també fruits secs. Per ambientar i per cantar i ballar tenim cançons de la Tardor.


I després de la festa, toca recollir i netejar... Som molt autònoms per fer-ho!!!Amb la preparació de la festa ens hem familiaritzat amb les tradicions culturals pròpies d'Eivissa: trencada de fruits secs, música i cançons, mejars típics d'aquesta època...

ANIVERSARIS DE LA TARDOR

I amb l'arribada de la Tardor, hem celebrat també alguns aniversaris a la classe...

TIANAÉRIC
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada