dissabte, 5 de febrer del 2022

SORTIDA PEL BARRI: CARTELLS I PARC DE S'ILLA

 "Només en situacions reals d'ús de la llengua escrita és possible aprendre a llegir i escriure amb sentit"

Llegir i escriure per viure. Monteserrat Fons Esteve.

Sovint, quan anam pel carrer amb els infants, es fixen en els números i les lletres que troben. Per això, hem volgut aprofitar aquest interès natural dels nens i nenes i hem sortit al carrer a buscar cartells amb números i amb lletres. L'objectiu és descobrir l'ús i la funció que tenen aquests números i aquestes lletres en la vida real (per a què serveixen).

Ens organitzam en 2 grups: amb Susana buscam números i amb Marga lletres i després feim canvi de grup, duim una càmara de fotos i anam fent fotos als cartells que trobam. 









Trobam unes lletres molt especials: el nom de l'escola!!!




En el nostre passeig pel barri el nostre destí és el Parc de S'Illa i gaudim del joc amb els companys en aquest parc que forma part de les instal.lacions del barri. Aquí hi trobam nous reptes motrius i nous èxits que ens fan sentir bé amb naltros mateixos.





"¡¡¡Lo he conseguido!!!!"😀














Durant la setmana hem aprofitat aquesta sortida per classificar els cartells que vàrem trobar. Classificam les fotos entre números i lletres, identificam les lletres i els números que coneixem i ens fixam en quina és la seva funció: hi ha senyals de tràfic, noms dels carrers, marques de cotxe, noms dels comerços, matrícules de cotxe, números de casa, números de telèfon,...




A partir d'aquesta activitat us convidam a les famílies a fixar-vos amb els vostres fills/es en el número i el nom de la vostra casa i del vostre carrer, en el vostre número de telèfon, la vostra matrícula i marca del cotxe... Veureu com estam envoltats de números i lletres i en trobareu en molts altres llocs: a l'ascensor, el número de sabata, al mòbil, etc.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada