dissabte, 19 de març del 2022

FEIM PSICO

El joc en els infants és fonamental per al seu desenvolupament físic, afectiu, intel.lectual i social. A través de la pràctica psicomotriu els nens i nenes desenvolupen un grau de consciència corporal cada vegada més elaborat i desenvolupen l'autoestima, l'autonomia i la sociabilització, és a dir, desenvolupen la pròpia identitat.

La psicomotricitat és el pensament en acció.

Cada dijous, amb na Susana, feim psicomotricitat:

Abans d'entrar a la sala de psico ens hem de treure les crocs i posar-nos els calcetins, així podrem viure més plenament les nostres sensacions i no ens farem mal. Recordam les normes, despertam el cos amb una cançó i ens preparam per començar a jugar. És el moment de tombar la torre que ens ha preparat na Susana, és un moment de descàrrega de les nostres energies, comença el temps de joc!!!



Feim diferents tipus de joc, com joc motriu: córrer, pujar, saltar, rodar, botar, reptar, deslliçar-nos, equilibris, desequilibris, balanceig...

















Feim construccions amb les peces grans, amb els blocs, les teles... Construim cases, cotxes, vaixells, torres,...















Feim joc simbòlic: ens convertim en mamàs i papàs, en bebès, en princeses, en superherois, en monstres, llops, canets, gatets... Unes peces es poden convertir en un vehicle, una tela en una capa o una manta, una fusta en un ordinador o un diari...







El joc és a vegades individual, a vegades en parella i a vegades en petit grup. La sessió de psico és un temps privilegiat per establir relacions i aprendre a solucionar conflictes.











A la sala de psico hi ha diferents espais. En alguns moments durant la sessió alguns infants preferim espais més tranquils, com el racó de construccions de fusta. 
Na Susana va introduint diferents materials que ens ofereixen possibilitats diferents: túnel, ars, pilotes, teles, blocs, cordes...










I quan sona la música sabem que s'ha acabat el temps de jugar, és el moment de recollir, relaxar-nos i tornar a la calma, per trobar-nos per compartir el que hem fet, parlar sobre els possibles problemes que hi ha hagut i com els hem solucionat... Feim la representació del que hem fet a vegades a través d'una conversa, a vegades a través del dibuix... Ens treim els calcetins de psico i sortim.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada