divendres, 25 de març del 2022

MÓN DE FANTASIA

Aquest curs el fil conductor de 4 anys és el Món de la fantasia, aprofitant que en aquesta edat els agraden molt els contes i els personatges fantàstics. 

Amb els contes, els infants es transporten a un món imaginari i fantàstic i poden:

-Descobrir el gust i el plaer pels contes

-Iniciar-se en el llenguatge escrit (descobreixen el gust per la lectura i es familiaritzen amb l'estructura del text)

-Aprendre a respectar i tenir cura dels llibres

-Crear hàbits d'escolta activa desenvolupant la concentració, l'atenció...

-A nivell emocional els permeten identificar-se amb els personatges i reelaborar els seus propis conflictes i pors.

Aprofitant aquest interès estam portant a terme diferents activitats que ens permeten treballar aquests i altres objectius:

Cada setmana tenim el contacontes familiar amb molt bona participació i implicació de les famílies. Gràcies a totes les famílies que hi estau participant!!! En aquest enllaç teniu la documentació i els vídeos del que ha preparat cada família: CONTACONTES FAMILIAR. Després de veure el conte feim una fitxa amb un dibuix, el títol del conte i el nom de l'infant que l'ha preparat, per a final de curs crear un dossier de record amb tots els contes.

A més, aquest trimestre hem iniciat el conte viatger, que va de casa en casa per inventar la història entre tots i totes. A classe vàrem iniciar el conte i cada infant amb l'ajuda de la seva família el continua. Moltes gràcies, famílies, també aquí per la vostra col.laboració!!! Quan arriba a classe el llegim sencer o feim un resum i després llegim el nou capítol. A proposta dels infants, també s'estan elaborant unes titelles amb els personatges del conte i quan acabem el conte en farem la representació amb les titelles.





I aquesta setmana vàrem anar d'excursió a la biblioteca de l'escola de Can Misses, que forma part de la xarxa de biblioteques del Consell Insular. Prèviament vàrem contar a classe el conte León de biblioteca i vàrem parlar de les normes que s'han de respectar a una biblioteca.


A la biblioteca ens va rebre na Montse i ens va explicar com està organitzada la biblioteca i que hi ha una secció infantil, ens va recordar les normes de la biblioteca, ens va explicar com es col.loquen els llibres a la prestatgeria, com funciona el préstec de llibres amb un carnet i ens va convidar a anar-hi qualsevol tarda. També ens va dir que algunes tardes s'organitzen activitats i tallers i que podem informar-nos a través d'Instagram o Facebook. Ens va donar el full per demanar el carnet de la biblioteca i així poder anar a qualsevol de les biblioteques de la xarxa.






Després na Marga ens va contar un conte, Què llegeixen els animals?, i naltros vàrem fer un dibuix del que ens agrada que ens llegeixin a naltros i qui ens llegeix. I vàrem dedicar un temps a mirar llibres.












A partir d'aquí, hem introduit el préstec de llibres també de la nostra biblioteca. Per això vàrem decorar una bossa de tela, que ens servirà per transportar el llibre, i vàrem crear el nostre carnet de biblioteca de la classe amb un power point: vàrem iniciar-nos a l'ús de l'ordinador insertant una imatge (la nostra foto) i escrivint el nostre nom.











I ara, a gaudir de la lectura compartida!!! És important que els llegiu contes als vostres fills/es per fomentar el gust per la lectura!!! 


AQUÍ PODEU VEURE COM HA QUEDAT EL NOSTRE CONTE VIATGER!!!!


Ha vengut na Montse, de la biblioteca, a dur-nos els nostres carnés. Ara ja podem agafar llibres en préstec: durant l'estiu en horari de matí i durant el curs en horari de tarda!!



RONDALLES EIVISSENQUES

Hem conegut les rondalles eivissenques a través del llibre Rondalles des barruguet i alguns llibres que ens va dur Dante. Hem anat llegint cada dia un bocí del llibre i anavem posant el punt de llibre per saber per quina pàgina anavem.
Hem conegut els personatges del barruguet, que ens empipava i ens desordenava la classe o ens feia desaparèixer coses, fins que li vàrem donar pa, formatge i llet.


Hem conegut també el fameliar, que demana feina o menjar, i l'hem tengut tancat dins una botella negra. Però no l'hem obert perquè després no sabem com ficar-lo dins altra vegada i es menjaria tot el nostre esmorzar!!! Si anau a Santa Eulària veureu el pont vell, on neix l'herbeta la nit de Sant Joan, que has d'agafar per tenir el fameliar. I hi podeu trobar també l'escultura del fameliar.


També hem conegut el follet, les fades, els gegants... I hem llegit el conte L'assamblea de les sargantanes, que ens consciencia sobre la importància de tenir-ne cura, i hem pensat en idees sobre com poder-les ajudar.

PREPARAM EL TEATRE DE TITLLES PER LES FAMÍLIES

Donat que les famílies ens han preparat un conte cada setmana i que han col.laborat amb el conte viatger que hem inventat entre tots, acordam regalar-lis un conte naltros: amb les titelles que hem fet entre tots i totes del conte viatger preparam el teatre de titelles del conte que hem inventat, Viatge pel món de la fantasia.
Hem d'assajar i practicar el diàleg en català i hem de preparar els escenaris.







Quan vàrem treballar Aida Miró i Els colors de la nostra pell vàrem experimentar amb les mescles de colors amb el blanc i amb el negre per aconseguir diferents tonalitats. Ara cream els escenaris de terra, aigua i espai, on es desenvolupa la història, també mesclant amb el blanc i el negre.
Però a l'espai hi ha planetes i estrelles i a la mar hi ha peixos. També els cream. Aprofitam per obrir els peixos i veure com són per dins.
















I començam a gravar!!!














Ja ho tenim tot preparat per la reunió de famílies!!! Els convidam a veure el nostre vídeo amb el teatre de titelles que els hem preparat. Aquí teniu l'enllaç al vídeo:

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada