dissabte, 5 de març del 2022

TREBALLAM L'ART A TRAVÉS DE DIFERENTS ARTISTES

Cada dimecres, a les sessions d'art,  treballam amb diferents propostes, materials i tècniques i ens inspiram en diferents artistes. Al primer trimestre vàrem conèixer a Pollock, i ara hem recordat un artista que ja coneixíem del curs passat, Andy Warhol i hem conegut a Jeff koons i a Hinterreiter. Els 2 primers són representants del Pop Art i el darrer és un artista abstracte, l'obra del qual podrem veure al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa.  D'aquesta manera donam resposta a l'objectiu del nostre Currículum: Aproximar-se al coneixement d’obres artístiques expressades en diferents llenguatges i, progressivament, als elements que les composen, realitzant activitats creatives, de representació i expressió artística.

Ens hem inspirat en la seva obra per fer les nostres pròpies obres amb diferents tècniques i materials (serigrafia, pintura, collage, modelatge...).




Primer observam les  composicions amb fruites d'Andy Warhol i a partir d'aquí feim la nostra pròpia obra. Si al primer trimestre vàrem fer un bodegó amb les fruites de la tardor, ara observam fruites d'hivern i feim una composició amb les obres de tots els infants.



Valoram les nostres produccions com a resultat del treball en equip de tots.


Després coneixem una altra de les seves obres, una composició amb mans. I també treballam les tècniques de pintura i estampació. Estampam la nostra mà i la d'un amic o amiga.











Coneixem l'obra escultòrica de Jeff Koons, un altre representant del Pop Art, i ens fixam com reconeixem la forma, però empra colors que no corresponen a la realitat. A partir d'aquí feim la nostra escultura: un bodegó de fruites d'hivern, que pintarem amb colors diferents als reals. 




Tornam a observar les fruites d'hivern. Anam al pati dels tarongers a buscar taronges i na Marga ens du altres fruites. A partir de l'observació directa modelam amb fang un plàtan, una taronja, una poma, una pera i la cistella per posar-los dins.














Marga ens presenta a Hinterreiter, que va viure a Eivissa i té part de la seva obra exposada al Museu d'Art Contemporani, on anirem d'excursió la setmana que ve. Observam les formes i figures  i el color de la seva obra. Hinterreiter experimentava amb el color per crear noves tonalitats i naltros feim el mateix: experimentam amb les mescles de colors i amb els nous colors que ens surten pintam el nostre bodegó de fang i pintam un full de paper, que després retallarem fent línies i figures geomètriques per fer el nostre collage inspirat en aquest autor.




















I el pròxim dimecres podrem veure en persona el quadre de Hinterreiter que hem treballat, a més de molts altres d'altres autors, al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada